SARDALYA YOK SATIYOR !

 Tarih: 29-07-2017 08:08:12

SARDALYA EN LEZZETLİ DÖNEMİNE GİRDİ

 

Yaz mevsiminde en lezzetli dönemini yaşayan sardalya, şu günlerde yok satmaya başladı. Sardalyanın özellikle sıcakta yağlanıp ve lezzetlendiğini belirten balıkçılar, bu zamanlarda sardalya balığının ızgarada, kışın ise tava da güzel olduğunu söyledi.

 

Yaz mevsiminin gelmesi ile yağlanan ve lezzeti üst düzeye çıkan sardalyanın ızgarasının yapılması tavsiye eden Edremitli balıkçılar, bu balığın her mevsim yenilebileceğini bildirdi. Balıkların çoğunun aksine, en yağlı dönemini yaz mevsiminde, özellikle Haziran-Ağustos döneminde yaşayan sardalya, Karadeniz'in meşhur hamsisine benzerliğiyle tanınıyor. Pulları çok kolay temizlenebilen ve çok kısa sürede pişirilebilen balıklardan olan sardalya, değişik pişirme yöntemleriyle farklı lezzetlere bürünebiliyor.

 

Ege'de asma yaprağına sarılıp ızgarası yapılan, Marmara'da ise denizden çıktığı haliyle pişirilen sardalya, denizlerdeki av yasağına rağmen küçük tekneler tarafından yasal olarak yakalanıyor. Edremitli balıkçı Gürkan Demirdağ, sardalyanın lezzetinin bölgeden bölgeye değişkenlik gösterdiğini belirterek, “Sardalya kimi bölgelerde şimdiden yağlanıp lezzetlenirken kimi bölgelerde ise 10- 15 gün sonra yağ bağlar. İzmir bölgesinin balığı şu anda yağlı, ızgaraya geliyor ama diğer taraflarda yağlanmaya daha vakit var. Bir 10 gün içinde de sardalye tam ızgaralık olur” dedi.

 

Sardalyayı şu anda daha çok ızgarada yaptıklarını kaydeden Demirdağ şunları söyledi; “Sardalya şu anda ızgara, tava her şekilde gibi her şekilde yenebilir. Sardalya her zaman yenen bir balıktır. Kışın yemek isterseniz tavada yersiniz anca. Çünkü ızgaraya pek gelmez kuru düşer. Ama yazın ızgaraya da gelir sardalya. Ayrıca sardalya kılçıksız soslu olarak flato şeklinde de yapılabilir. Bunu öneriyorum herkese.”

  Kaynak: Haber Merkezi
ANAHTAR KELİMELER
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Edremit HABERLERİ
  Hava Durumu HABERLERİ
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI